Inspiration til regenerativ turisme

Regenerativ turisme går ud over blot at tilbyde en oplevelse; den handler om at skabe varige positive forandringer for vores miljø og lokale kulturer. Danmark står over for udfordringer som over-turisme og miljøbelastning, men regenerativ turisme giv

Velkommen til en ny æra af turisme

Traditionel turisme har ofte ført til overbelastning af vores smukke destinationer og skadelige virkninger på miljøet. Men nu er det tid til at tage skridtet ind i en ny æra af turisme - regenerativ turisme.

Regenerativ turisme går ud over blot at tilbyde en oplevelse; den handler om at skabe varige positive forandringer for vores miljø og lokale kulturer. Danmark står over for udfordringer som over-turisme og miljøbelastning, men regenerativ turisme giver os muligheden for at forbedre både miljø og kultur. Ved at fremme bæredygtig transport og støtte til lokale samfund kan vi skabe en turismeindustri, der ikke kun styrker vores økonomi, men også respekterer og beskytter dette unikke land.

regenerative turisme - Skabe Vækst for både Samfund og Natur

Regenerativ turisme handler om at skabe betingelser, hvor liv kan blomstre, samtidig med at man tager hensyn til og genskaber de systemer, som støtter det. Det er en tilgang til turisme, der går ud over blot at minimere skade og i stedet fokuserer på at genskabe og forbedre de steder, vi besøger.

I en tid, hvor turisme spiller en afgørende rolle i global økonomi, står vi over for en udfordring: Hvordan kan vi gøre turisme til en kilde til positiv forandring? Svaret ligger i regenerativ turisme - en tilgang, der går ud over traditionelle turismeformer og søger at skabe varige positive virkninger for både samfund og natur.

Regenerativ turisme handler ikke kun om økonomisk vækst, men også om at fremme trivsel for samfundet, bevare kultur og beskytte miljøet. Det handler om at tage et holistisk syn på turisme og erkende, at vores handlinger som rejsende og turismeaktører har konsekvenser, der strækker sig ud over blot vores egen fornøjelse.

En af de vigtigste principper for regenerativ turisme er at respektere og værne om stedets kultur og karakter. Dette betyder at anerkende den unikke arv og identitet, som et sted besidder, og sikre, at vores aktiviteter som turister ikke ændrer eller skader denne arv.

Men regenerativ turisme handler ikke kun om at bevare fortiden - det handler også om at skabe en bæredygtig fremtid. Det indebærer at tage ansvar for vores handlinger og aktivt bidrage til at forbedre miljøet på vores destinationer. Dette kan omfatte alt fra at reducere vores carbonaftryk ved at vælge bæredygtig transport til at deltage i lokale bevaringsprojekter.

En central del af regenerativ turisme er også at styrke og støtte lokale samfund. Dette betyder at etablere ægte partnerskaber og inddrage lokale i beslutningsprocesser omkring turismeudvikling. Ved at styrke lokalsamfundet kan vi skabe en mere bæredygtig og gavnlig turisme for alle involverede parter.

Regenerativ turisme er ikke bare en idé - det er en handling. Det er en måde at rejse og drive turisme på, der tager hensyn til vores fælles fremtid og søger at skabe positive forandringer, hvor end vi går. Ved at omfavne regenerativ turisme kan vi skabe en verden, hvor turisme ikke blot er en kilde til økonomisk gevinst, men også en drivkraft for social retfærdighed, kulturel bevarelse og miljøbeskyttelse. Lad os sammen skabe denne fremtid, en rejse ad gangen.

Regenerativ turisme handler altså om at skabe positive og bæredygtige effekter på både miljøet og samfundet, hvilket på lang sigt gavner alle involverede parter.

en kraft til positiv forandring

Essensen af regenerativ turisme ligger i dens vision om at transformere turisme fra blot at minimere skader til aktivt at genoprette og forbedre destinationer. Det handler ikke kun om at reducere negativ indvirkning på miljøet, men også om at skabe positive bidrag til både naturen og de lokalsamfund, der er vært for turisterne. Regenerativ turisme opmuntrer til innovation, samarbejde og helhedsorienterede tilgange, der sigter mod at skabe varige positive forandringer, som strækker sig ud over turistbesøg. Det er en fremtidsorienteret tilgang til turisme, der sigter mod at skabe en mere bæredygtig, regenerativ og meningsfuld rejseoplevelse for både besøgende og lokalsamfund.

3 principper for regenerativ turisme

  • Turisme foregår inden for økosystemer, og de involverede mennesker bør beskytte naturen.

  • Succes inden for turisme handler ikke kun om økonomisk vækst. Det handler også om fællesskabets trivsel, kulturel bevarelse og miljømæssig integritet.

  • Fællesskaberne er centrale for turismen. Regenerativ turisme hjælper dem med at passe på deres økosystemer, hvilket fører til gensidig vækst og trivsel.

Inspiration

Regenerative turisme Colab og Dianne Dredge

https://www.thetourismcolab.com.au/

https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/JTF-01-2022-0015/full/html

Anna Pollock

https://www.conscious.travel/annapollock/
https://medium.com/activate-the-future/regenerative-tourism-the-natural-maturation-of-sustainability-26e6507d0fcb

Good Await Podcast med Anna Pollock
https://open.spotify.com/episode/5QNt3xYvyTrhjfZMJXEMy9?si=3cf43eab7bee4180

Michelle Holliday

https://michelleholliday.com/tourism-hosting-the-practice-of-community-wellbeing/

Good Await Podcast med Michelle Holliday
https://open.spotify.com/episode/5ilEdvbezTPAEwNMhEiFb4?si=1bf0dc6ed225448a

https://www.greenbiz.com/article/travel-industry-sustainable-tourism-gives-way-regenerative-hospitality


Dansk møde turisme
https://regenerativemoeder.dk/vaerktoejer

Regenerativ turisme er fremtiden

Over 80% af værdien af rejse- og turismeservices og -tjenester er i høj grad afhængig af naturen, hvilket gør denne sektor afgørende for bevarelse og beskyttelse af biodiversitet. Bæredygtig turisme, som bliver mere mainstream, har en rolle at spille i at modvirke de sociale og miljømæssige påvirkninger, der er forbundet med rejser. Men den nye grænse for regenerativ rejse betyder at efterlade et sted bedre end du fandt det. Faktisk, medmindre vi tager en regenerativ tilgang til turisme, vil der ikke være meget tilbage af den naturlige verden for kommende generationer at nyde og udforske.

Regenerativ Potentiale

I sidste ende har regenerativ turisme potentiale til at skabe en mere bæredygtig og ansvarlig form for turisme, der gavner både mennesker og planeten. Ved at integrere principperne om bæredygtighed, social retfærdighed og miljøbeskyttelse kan turismen blive en positiv kraft for forandring og udvikling. Velkommen til regenerativ turisme - vejen til en bæredygtig og meningsfuld turismeoplevelse.

Ved at omfavne regenerativ turisme kan Danmark styrke sin turismefeltet på en bæredygtig måde, der gavner både besøgende og lokalsamfundet. Lad os sammen skabe en ny fremtid for turisme, hvor hensyn til miljø og kultur er i centrum.

Er du en SMV og nysgerrig på regenerativ turisme, kan du tilmelde dig en gratis workshop og kompetenceforløbet hos Erhvervshus Sjælland om Regenerativ Turisme for Turismevirksomheder.
Her vil vi gå i dybden med regenerativ turisme og vil undersøge det regenerative paradigme og dets potentiale for at skabe positive forandringer inden for turismebranchen.
Regenerativ Turisme for Turismevirksomheder

Forrige
Forrige

REGENERATIVE TURISME - EN WIN-WIN -WIN SITUATION

Næste
Næste

ESG + REGENERATIVE TURISME